Svenska - English - Chinese - Español - Deutsch - Française - IGS UK Ltd
ESD Golv - case @ 3M

         ™ Peltor™ väljer

den nya generationen ESD golv

3M™ Peltor™ har nyligen installerat mer än 1 000 m2 av - Stat Grind - med hjälp av IGS AB (Industrigolv Sweden).

Redan efter drygt två veckors installation var ytorna övertagna och produktionen av de avancerade hörselskydd med aktiv bullerdämpning och blåtandsuppkoppling i full fart.

3M™ Peltor™ i Värnamo satsar på att producera enbart de mer tekniskt komplicerade hörselskydden på plats i Värnamo medan produktionen av de enklare hörselskydden flyttar till Polen.  En yta där det har varit mekanisk produktion behövde därför förberedas för elektronisk produktion, och därmed behövdes ett ESD golv för att säkerställa kvaliteten.          

            
      
Christer Holmberg 
 EHS & QA manager

Inför valet av ESD golv undersökte EHS & QA manager Christer Holmberg marknaden för ESD golv. Han tiittade först på traditionella epoxy golv och vinylmattor, men blev efter ett tag tipsad av Armeka  om Stat Grind som blev ett mycket intressant alternativ till de traditionella ESD golven.

Christer Holmberg, som också är Fastighetschef, förvånades över att hitta ett alternativ som var fördelaktigt sett ur både pris- och underhållssynvinkel samt miljöpåverkan.

-Framför allt miljöaspekten är viktigt för 3M™ Peltor™, säger han.

-Vi har haft problem med det gamla epoxygolvet som släppte när det kom luft mellan beläggningen och betonggolvet, säger Christer Holmberg.

3M™ Peltor™ har hållt produktionen igång under installationen av Stat Grind. Christer ser flexibiliteten och den minimala produktionsstörningen som en fördel för Stat Grind.

Slutligen var ett viktigt faktum för varför 3M™ Peltor™ vågade välja en så pass ny produkt var att ett annat Svenskägt multinationellt Telecom företag hade installerat Stat Grind med gott resultat.

Stat Grind är en slip- och poleringsprocess på betongen som kan installeras på både nya och gamla betonggolv. Livslängden på Stat Grind är längre än själva byggnaden. Den långa hållbarheten erhålls tack vare att man gör själva betongplattan till golv och slityta.

För mer information kontakta:

Arvind Kedia 

0705-12 00 92

arvind.kedia@igsab.seFrågor  om
ESD Golv?
Arvind Kedia
ESD golv

Mobil: 070-5120092
arvind.kedia@igsab.se