skip to Main Content
Betongslip- och renovering för alla miljöer!

Om Industrigolv Sweden AB

Det bästa miljö alternativet, resultatet, kort utförande tid, lång livslängd.

Sen 2005 tillhandahåller vi på IGS golv ägare och brukare lösningar på slitstarka golv med miljö, kvalite och livslängd i fokus. Rätt golv på Rätt plats. Att förädla något man redan har före att addera in en ny produkt, är svår att slå ur ett miljö perspektiv. Detta är den främsta anledningen till att slipning av befintliga golv är om möjligt bättre än att lägga in nya.

Om IGS AB 1

Ung och Ambitiös

2005 Grundades IGS AB av Arvind Kedia, Rickard och Erik Nillson.

Om IGS AB 2
Om IGS AB 3

Nu lanseras framtidens slipmaskiner, HTC 950RX förändrade marknaden med dess dåvarande enorma kapicitet, 1 meter brett sliphuvud – den första radiostyrda maskinen, vikt på 600kg, Detta förändrade sättet att slipa & polera betonggolv.

Från att gå och skjuta fram mindre maskiner till att nu med en radioenhet fjärrstyra den 600 kg, 1 meter bredda 950rx slipen förändrade marknaden. Priserna trycktes ner, då det var nu möjligt att producera mycket mer på kortare tid.

Slipade och polerade betonggolv blev väldigt “inne” Och många köpte maskiner och börja slipa. Nu blev betongslipning och polering billigt och aplicerbart på större ytor både på industrin & publika miljöer. Att denna model finns kvar idag efter 14år säger en hel del.

Om IGS AB 4

2007 Har IGS hela sju HTC950 Radiostyda maskiner.

Om IGS AB 5
Om IGS AB 6

2008 Var det finnanskris och ägarna tog det vågade steget att satsa på världens största slipmaskin, ett anskaffningavärde av 3 mnkr

.

Om IGS AB 7
Om IGS AB 8

2009 Detta var en spännande tid i IGS, idag byggs det större och större i Sverige men runt 2008 var det inte så. I Asien där byggdes det otroligt stort, IKEA 100 000m2, Nike 140 000m2 osv. Så vi lyfte blicken mot Kina – IGS China Ltd för vår nya inverstering. Efter mycket bra arbete på plats av vår partner Peter Nicander och viss framgång, kom vi fram till att vist bygger dom stort, men gjuta betong golven till vår Svenska standard, där var vi för tidiga på den marknaden.

Om IGS AB 9
Om IGS AB 10

2010 Jakten efter stora golv var inte över… Bland dom bättre på att gjuta betonggolv är i Sydamerika, Chile har samma väder året om – inga överaskningar vid gjutning. Jordbävningar = extremt hög standard på betongkonstruktioner. Med vårt nytillskott Luise Aligera på plats i ett halv år, försökte vi få till affärer, alla är intreserade och ville ha det. Men dom har svårt med inversteringar, för svårt.

Om IGS AB 11
Om IGS AB 12

IGS startar verksamhet i England med Ben Gregory, där vi slipa Starbuks Cafer och en hel del annat.

Om IGS AB 13

2012 på hemma marknaden, utför vi mängder av arbeten stort som smått, 10 000m2 Terassoslipning i gångstråken på nybyggnadtionen av Emporia köpcentrum i Malmö och även väldigt mycket andra små arbeten, några hundra m2 här och där.

Om IGS AB 14
Om IGS AB 15
Om IGS AB 16

2013 lämnade bröderna Nilsson IGS, och vi tackar för den tiden som varit. Samtidigt går IGS in i en ny spännande era, som köper in en till HTC2500ix slipbil. Vi  får stor order från Skanska på 36 000m2 Superfloor Platinum i Oskarshamn hos lastbilstillverkan Scania. Nu börjar dom stora golven byggas mer i Sverige. Målning av golv blir även ett nytt affärsområde.

Om IGS AB 17
Om IGS AB 18
Om IGS AB 19

2014 Med vår nya arbetsledare, Carl Richard Iwers börjar det slipas Infrastruktur med våra slipbilar. Vi utför allt från mindre industrigolv på 700m2 till golv på 36000m2 med slipbilarna. Slipning på E4an osv., dessa maskiner är en helt annan division än något annat på marknaden.

Om IGS AB 20
Om IGS AB 21

2015 Slipare på Karolinska Biomedicum i Solna hela året, och som vanligt lite mindre arbeten från norr till södra sverige.

Om IGS AB 22

2018 IGS tecknar avtal som Sverig representant för Alphaplan – Super tolerance slipningar för truckgångar till VDMA standard.

Om IGS AB 23
Om IGS AB 24
Om IGS AB 25
Om IGS AB 26

2019 IGS startar filial i Norge, är nu FloorBrigd generalagent för Sverige, Norge. Fin start med stor order från WSP Norge. På hemmaplan slipar vi 10 000 m2 på nya Hagastaden i Stockholm, och hoppas att få komma till just dig och förädla dina golv! Stort som smått.

Miljö och kvalitet

IGS affärside är att jobba med de miljövänligaste golvprodukterna på marknaden. Vi tror att efterfrågan på produkter med låg miljöpåverkan och lång livscykel kommer att öka. Vi gör allt vi kan för att öka medvetenheten om miljövänliga alternativ till t.ex. epoxigolv.

IGS arbetar enbart med de miljövänligaste golvlösningar på marknaden. Inga av våra produkter kräver miljömärkning eller innehåller lösningsmedel.

Har du en golvprodukt eller process? Kontakta oss!

Om IGS AB 28
× Hur kan vi hjälpa dig