skip to Main Content

Underhåll / Städ

Visst vore det smidigt att kunna rengöra golv med bara vatten? Och dessutom få ett mycket bättre resultat än med kemikalier?
IGS använder metoder som inte bara är snäll mot dina golv, utan också miljön och din plånbok.

Extremt effektivt rengöring

Vid rengöringen tillsätter vi bara helt vanligt vatten. Sen använder vi oss av Twister® metoden: skurrondeller som är preparerade med miljontals mikroskopiska diamanter som passar de flesta typer av regöringsmaskiner (texten blev lite meningslös här för en nybörjare..). Resultatet blir blanka, rena golv utan att du behöver lägga pengar på kemikalier.

Hyr eller köp vår rengöringsmaskin Nilfisk 410

Kombiskurmaskinen CA/BA 410 är en kompakt men effektiv maskin för bästa rengöring av hårda golvytor. Med en praktisk design och stark skurmotor klarar den liksom en stor kombiskurmaskin tuffa arbetsuppgifter och alla typer av hårda golv.

En lätt och smidig maskin att arbeta med, klarar att rengöra upp till 1200 m2/tim. Maskinen finns både i kabel- (CA) eller batteriversion (BA) och är även utrustad med en vattenbesparande funktion “ECO”.
Utrustas batteriversionen med inbyggd laddare kan den bekvämt laddas på valfri plats.

– Enkel att köra och lätt att underhålla
– 43cm arbetsbredd
– Avtagbar smutsvattentank för grovrengöring och enkel åtkomst till batterier m.m.
– Transport och parkeringshjul
– Fäste för extra borste eller rondellhållare
– Stark borstmotor för tuffa arbetsuppgifter
– Skurbredd 430 mm. Skurkapacitet praktisk ca 775 m2 /h
– Är en skurmaskin som passar i små ytor i offentliga lokaler, korridorer, omklädningsrum, butiker etc.

Golv & underhall 1

Städinstruktioner Superfloor

Här föreställer jag mig en besökare som inte riktigt vet vad HTC Superfloor® är eller aktivt letar efter precis denna produkt, jag kan vara fel. HTC Superfloor® är en mekaniskt förädlad betongyta. Betongen har ytförstärkts med HTC Cure (??) och den har förädlats genom slipning och polering med hjälp av diamantverktyg. (Ok är det jag som besökare som ska göra allt detta?)

Behandling efter slipning

Vid såpaimpregnering av HTC Superfloor® används HTC Sealer i ett blandningsförhållande av 3-5 delar till 100 delar vatten (3-5dl/10l vatten). Applicera sedan blandningen med skurmaskin eller med mopp. Låt blandningen verka och tränga ner i ytan, men inte torka helt. Skura av ytan och sug upp överflödigt vatten. High speed polera med TWISTER Vit, när ytan har torkat. (Hej igen. Är tanken att kunden ska göra allt detta eller är IGS som ska utföra städarbete?)

Städning

(historien upprepas igen) För städning av HTC Superfloor® rekommenderas användning av kombiskurmaskin. Vid städning används TWISTER Grön och Floor Conditioner i blandningsförhållandet av 1 del TWISTER Floor Conditioner och 400 delar vatten (0,25dl/10liter vatten).

Notera: Intensivskurning (upprepade överfarter utan att golvet hinner torka) ökar inte glansen eftersom vattnet lakar ur betongen.

Om kombimaskinen inte kan användas till städning bör golvet moppas med HTC Cleaner i ett blandningsförhållande av 0,5-1 delar HTC Cleaner och 100 delar vatten (0,5-1dl/10liter vatten).

Städintervall

Städintervallerna är helt beroende av hur fort golvet återsmutsas, allt från daglig till veckovis städning.

Periodiskt underhåll

Om ytan mattas ned med tiden rekommenderas high speed polering med Twister Grön för att återfå den blanka och rena ytan.