skip to Main Content

Betongslipning, dammbindning och polering av betonggolv

Betonggolv är vanligt förekommande i industri, butik- och lagerlokaler. Om golvet har utsatts för mycket slitage går det att slipa och fräscha upp ett slitet och skadat golv. I de flesta fall är det inte nödvändigt att lägga ett nytt golv utan det befintliga golvet kan slipas, dammbindas och poleras. Med hjälp av betongslipning kan ett matt och smutsigt golv bli blankt, slitstarkt och lätt att rengöra. Det är både kostnadseffektivt och bättre för miljön. Första steget i renoveringen är att grovslipa golvet. Detta gör vi med hjälp av en slipmaskin utrustad med industridiamanter. Vi börjar slipa med ett grovt slipsegment för att avsluta med ett finare. När golvet är färdigslipat kan det dammbindas, poleras, och/eller målas beroende på golvets ändamål.

Så här går det till

Slipa Betonggolv 1

Slipa betonggolv
Första steget är att grovslipa. Det gör vi genom att avverka och plana ut golvet. Cirka 3 millimeter av betonghuden slipas bort med hjälp av grov industridiamant med en diamantstorlek på 25 korn.

Andra steget: Vi slipar med en kornstorlek på 40 korn, en finare diamant för att få bort reporna från första slipningen. Vi fortsätter sedan slipningen med 80 korn för att avsluta med 150.

Nu är slipningen färdig. Nu är det dags att härda och dammbinda golvet. Nästa dag kan vi börja polera. Även detta sker i flera steg beroende på önskad nivå av glans.

För att uppnå bästa möjliga resultat är det viktigt att man arbetar med moderna, effektiva maskiner. IGS är utrustad med en modern maskinpark som klarar alla typer av betongytor inom industrin och infrastruktur.

Slipa Betonggolv 2

Sidenmatt polering
Precis som slipningen sker polering i tre steg. Resultatet blir en sidenmatt yta. Här kan resultatet vara uppnått, eller så fortsätter vi polera tills ytan blir blank eller högblank.

Slipa Betonggolv 3

Blank polering
För att uppnå en blank till högblank yta polerar vi ytterligare tre steg för att avsluta med ett polersteg på 3000 korn.

Value for money

IGS är en oberoende golventreprenör vilket innebär att vi arbetar med flera olika partners och underleverantörer, samtliga experter på området. Vi är måna om våra kunder och arbetar alltid kostnadsmedvetet, säkert, noggrant och miljövänligt. Funktionalitet är en viktig del i valet av golvlösning. Vi skapar ett golv som klarar de påfrestningar som golv utsätts för, oavsett om det ska användas i industrin, offentlig miljö eller detaljhandel. Genom att arbeta med världsledande varumärken som till exempel Ashford Formula, Husqvarna, AlphaPlan® och FloorBridge® kan vi erbjuda skräddarsydda golvlösningar som uppfyller era behov. Detta för att säkerställa en hög kvalitet i hela processen. Vi garanterar ett väl utfört arbete och ett golv som håller i generationer.

icons-betongslipning-03

Anpassat till dina behov

Vi anpassar golvslipningen efter era behov. Ibland räcker det med endast en slipning och dammbindning. I andra fall behövs både slipning, dammbindning, polering och impregnering. Valen är många, tillsammans väljer vi rätt metod för just era golv.

icons-betongslipning-05

Med miljön i fokus

Är det befintliga betonggolvet av god kvalitet är en renovering det mest hållbara och kostnadsbesparande alternativet. Det är dessutom mycket bättre för miljön då du får ett slitstarkt golv som håller i generationer.

icons-betongslipning-04

Livslängden

Med rätt underhåll kan ett slipat och polerat betonggolv hålla i flera decennier. Med tiden kan golvet tappa glans. Då gör man en ny polering och golvet ser ut som nytt igen. Fördelarna med ett polerat betonggolv är många; lång livslängd, kostnadseffektivt, funktionellt och minskad miljöpåverkan.

Noggrannhet, focus & kostnadsmedvetenhet

I över 20 år har IGS skapat hållbara golvlösningar till företag som Microsoft, Costco Wholesale, Ikea, Ericsson, Scania Group, Skanska, PEAB, NCC och SSEA, för att nämna några. Med en modern och stor maskinpark kan IGS erbjuda sina kunder kostnadseffektiva golvlösningar av hög kvalitet. Läs mer om våra utförda projekt HÄR

Slipa Betonggolv 12