skip to Main Content

Betongslipning och polering av betonggolv

Betongslipning, dammbindning och polering av betonggolv är viktigt för att bevara golvets funktion och utseende. När golvet har utsatts för mycket slitage kan det fräschas upp genom att slipa betongen och åtgärda slitage och skador. I de flesta fall är det inte nödvändigt att lägga ett nytt golv; det befintliga golvet slipas, dammbinds, poleras eller målas för att återställa dess utseende och funktionalitet.

Genom betongslipning kan ett matt och smutsigt golv bli blankt, slitstarkt och lätt att rengöra. Detta är både kostnadseffektivt och miljövänligt.

Renoveringsprocessen börjar med att grovslipa golvet med en slipmaskin utrustad med industridiamanter. Först använder vi ett grovslipsegment och avslutningsvis ett finare slipsegment. När golvet är färdigslipat dammbinder vi golvet. Efter det kan man polera eller måla golvet beroende på dess avsedda användning.

Så här går det till

Slipa Betonggolv 1

Slipa betonggolv

Första steget är att grovslipa. Det gör vi genom att avverka och plana ut golvet. Cirka 3 millimeter av betonghuden slipas bort med hjälp av grov industridiamant med en diamantstorlek på 25 korn.

Andra steget: Vi slipar med en kornstorlek på 40 korn, en finare diamant för att få bort reporna från första slipningen. Vi fortsätter sedan slipningen med 80 korn för att avsluta med 150.

Nu är slipningen färdig. Nu är det dags att härda och dammbinda golvet. Nästa dag kan vi börja polera. Även detta sker i flera steg beroende på önskad nivå av glans.

För att uppnå bästa möjliga resultat är det viktigt att man arbetar med moderna, effektiva maskiner. IGS är utrustad med en modern maskinpark som klarar alla typer av betongytor inom industrin och infrastruktur.

Slipa Betonggolv 2

Sidenmatt polering

Precis som slipningen sker polering i tre steg. Resultatet blir en sidenmatt yta. Här kan resultatet vara uppnått, eller så fortsätter vi polera tills ytan blir blank eller högblank.

Slipa Betonggolv 3

Blank polering

För att uppnå en blank till högblank yta polerar vi ytterligare tre steg för att avsluta med ett polersteg på 3000 korn.

Value for money

IGS är en oberoende golventreprenör vilket innebär att vi arbetar med flera olika partners och underleverantörer, samtliga experter på området. Vi är måna om våra kunder och arbetar alltid kostnadsmedvetet, säkert, noggrant och miljövänligt. Funktionalitet är en viktig del i valet av golvlösning. Vi skapar ett golv som klarar de påfrestningar som golv utsätts för, oavsett om det ska användas i industrin, offentlig miljö eller detaljhandel. Genom att arbeta med världsledande varumärken som till exempel Ashford Formula, Husqvarna, AlphaPlan® och FloorBridge® kan vi erbjuda skräddarsydda golvlösningar som uppfyller era behov. Detta för att säkerställa en hög kvalitet i hela processen. Vi garanterar ett väl utfört arbete och ett golv som håller i generationer.

icons-betongslipning-03

Anpassat till dina behov

Vi anpassar golvslipningen efter era behov. Ibland räcker det med endast en slipning och dammbindning. I andra fall behövs både slipning, dammbindning, polering och impregnering. Valen är många, tillsammans väljer vi rätt metod för just era golv.

icons-betongslipning-05

Med miljön i fokus

Är det befintliga betonggolvet av god kvalitet är en renovering det mest hållbara och kostnadsbesparande alternativet. Det är dessutom mycket bättre för miljön då du får ett slitstarkt golv som håller i generationer.

icons-betongslipning-04

Livslängden

Med rätt underhåll kan ett slipat och polerat betonggolv hålla i flera decennier. Med tiden kan golvet tappa glans. Då gör man en ny polering och golvet ser ut som nytt igen. Fördelarna med ett polerat betonggolv är många; lång livslängd, kostnadseffektivt, funktionellt och minskad miljöpåverkan.

Noggrannhet, focus & kostnadsmedvetenhet

I över 20 år har IGS skapat hållbara golvlösningar till företag som Microsoft, Costco Wholesale, Ikea, Ericsson, Scania Group, Skanska, PEAB, NCC och SSEA, för att nämna några. Med en modern och stor maskinpark kan IGS erbjuda sina kunder kostnadseffektiva golvlösningar av hög kvalitet. Läs mer om våra utförda projekt HÄR

Slipa Betonggolv 12