skip to Main Content

Betongimpregnering och dammbindning

Asford Formula® marknadsledande betongimpregnering och dammbindare sedan 1947

Ashford Formula är ett marknadsledande impregneringsmedel som förtätar och dammbinder betong. Produkten har funnits på marknaden i över 70 år och täcks av 20 års garanti. Med korrekt underhåll förlänger Ashford Formula garantiperioden till en livstidsgaranti. Slutresultatet är ett vattenavvisande, härdat golv med permanent dammbindning och bestående glans. I Sverige representeras Ashford Formula av IGS.

Vad skiljer då Ashford Formula från andra dammbindningar på marknaden? Produktens unika egenskaper gör att materialet sjunker ner i betongen och fyller ut betongens luftporer. Här startar en kemisk process där det bildas kristaller i betongen. Kristallerna härdar ytan och förstärker golvet permanent. Liknande produkter på marknaden slits med tiden och ett nytt lager dammbindning/impregnering måste appliceras. Så är inte fallet med Ashford Formula, med rätt underhålls-/rengöringsprodukter kommer golvet att hålla sig snyggt och blankt i många år framöver. Ashford Formula lämpar sig för miljöer som logistiklager, datacenter, sjukhus och livsmedelsbutiker.

 

.

Ashford Formula® 1
Ashford Formula® 2

Fördelar med Ashford Formula

 • Permanent
 • Långtidsgaranti
 • Snabbhärdande
 • Välbeprövad produkt i över 70 år.
 • Vatten, damm och smutsavvisande.
 • Kan appliceras utan förbehandling.
 • Lättaplicerat; vi fördigställer cirka 1000 kvadratmeter per dag.
 • Härdar golvet ned till 7 millimeter enligt Tüv Nord Baugualität Gmblt & Co. Länk till test.

Ashford Formula har genomgått ett Böhmetest enligt DIN standard; 52 108. Testet som utförts av Tüv Nord Baugualität Gmblt & Co. KG visar att Ashford Formula uppnår nästan samma motståndskraft mot nötning som ett hårdbetonggolv. Länk till test.

Före - Efter

Ashford Formula® 3

Före Ashford Formula

Här demonstreras med en skruv hur poröst ett betonggolv är innan applicering av Ashford Formula. Ett obehandlat golv dammar, blir snabbt fläckigt och slitet.

Ashford Formula® 4

Efter Ashford Formula

Ashford Formula har nu trängt ned i betongen och härdat ytan ner till sju millimeter. Golvet är nu slitstarkt, dammfritt och har fått en glansig yta.

Applicering

 • Först städas ytan från damm och lösa föremål. Därefter tvättas golvet med Creat Clean Plus.
 • I steg två mättas golvet med vatten. Vattnet gör att Ashford Formula (AF) sjunker ned i golvet. Nu är det dags att applicera Ashford Formula. Applicering sker med en lågtrycksspruta med högt flöde. AF appliceras med 1 liter per 5 kvadratmeter. När rätt mängd AF har applicerats ska ett fotavtryck på ytan försvinna inom 3 eller 4 sekunder.
 • Efter applicering ska AF fördelas med kvastar med mjuk borste för att hjälpa materialet att sjunka in i betongen. Materialet bearbetas in i betongen under minst 30 minuter. Nu ska en geléliknande yta ha uppstått. Vatten appliceras därefter på hela ytan där kvastningen fortsätter i minst 20 minuter till.
 • Sista steget är att städa ytan med skurmaskin för att få bort resterna av Ashford Formula. Vi tvättar ytan cirka sex gånger innan slutresutatet är uppnått.

Observera att vid nygjutet golv får inte en bebetongförsegling ha applicerats på ytan då detta förhindrar att Ashford Formula kan tränga ned i betongen. Om en bebetongförsegling har applicerats måste denna slipas bort innan AF kan appliceras.

Ashford Formula® 5

Se informationsfilm

Egenskaper

densifera

DENSIFIERA/HÄRDA

Ashford Formula densifierar/härdar och dammbinder betongytor. Genom att arbeta in materialet i betongen skapas en kemisk process som härdar golvet till en solid massa.

dammtätt

DAMMBINDER

När Ashford Formula tränger ned i betongen skapas ett tätningsmedel som förhindrar att betongen dammar. Detta sänker underhållskostnaderna och skyddar varor och utrustning från betongdamm.

glans

SJÄLVPOLERANDE

Med tiden får golv som har behandlats med Ashford Formula en tilltalande och bestående glans. Golvet blir med andra ord självpolerande.

abrasion

SLITSTARK

Den kemiska reaktionen som skapas vid applicering av Ashford Formula gör betongytan extra slitstark. Redan 30 minuter efter appliceringen ökar nötningsbeständigheten med 32 %. Golvet fortsätter sedan att härdas upp till ett år efter applicering.

underhåll lätt

SNABBHÄRDAT OCH LÄTTSTÄDAT

Dagen efter appliceringen kan golven beträdas. Golvet är nu vattenavvisande, dammfritt och kan städas med skurmaskin.

garantee

GARANTI

Ashford Formula omfattas av 20 års garanti. Med rätt underhåll förlänger Ashford Formula garantiperioden till en livstidsgaranti.

Garanti

Ashford Formula är framtaget av det familjeägda bolaget CureCrete som har sitt huvudkontor i Springville, Utah i USA. Produkten har funnits på marknaden sedan 1947, vilket gör CureCrete till en pionjär inom dammbindning och impregnering av betonggolv. För att säkerställa att golvet behandlats med rätt mängd Ashford Formula är varje tunna märkt med ett spårningsnummer. När produkten appliceras av en certifierad entreprenör som IGS AB, säkerställs applikationen med ett spårningsnummer som återfinns på varje tunna. Samma nummer hittar man på Ashford Formulas garantibevis. Allt för att garantera att rätt mängd och rätt produkt har använts. Ashford Formula kommer med en garanti på 20-år och med rätt efterbehandling förlängs garantin till en livstidsgaranti.

Ashford Formula® 6
Ashford Formula® 7
Ashford Formula® 8
Ashford Formula® 9

Anvädningsområden

Ashford Formula® 10

Branscher

 • Lager
 • Distributionscentraler
 • Tillverkningsanläggningar
 • Idrottsplatser och arenor
 • Utomhusbetong
 • Parkeringshus och garage
 • Datacenter
 • Utställningshallar
 • Butiker

Låter det intressant?

För att säkerställa att det är Ashford Formula som ska tillämpas bör “Ashford Formula med 20-års garanti” skrivas in i bygghandlingarna. På så vis garanterar ni att arbetet utförs av ev certifierade applicerare som IGS AB. Tillsammans kan vi diskutera vilka tekniska och estetiska möjligheter som finns. Vi ger även råd i vilken typ av underhåll ni ska tillämpa efter behandling. Observera att innan behandlingen av AF ska betonggolvet vara glättat och obehandlat. Kontakta IGS innan påbörjad gjutning för råd.

Ashford Formula har den längsta meritlistan i branschen. Företag som Amazon, Caterpillar, Coca-Cola, DHL, Procter & Gamble, IKEA, Microsoft, Costco Sweden, Whirlpool, Freudenberg och SSEA har valt att behandla sina golv med Ashfor Formula.